Składniki;
Przekrojone wzdłuż , dokładnie umyte białe części pora kroimy w półplasterki, cebulę siekamy i razem dusimy na maśle , często mieszając i nie dopuszczając do zrumienienia. W połowie duszenia
dodajemy pokruszone pieczywo i przez 3 minuty zasmażamy razem , przekładamy do ciepłego rosołu i gotujemy ok. 20 minut . Następnie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku . Dodajemy śmietankę i posypujemy serem .
- białe części 4 dorodnych porów
- cebula
- 2 kromki czerstwego białego pieczywa
- 2 l bulionu
- szklanka śmietanki kremówki
- sól.pieprz
- filiżanka startego parmezanu
Przekrojone wzdłuż , dokładnie umyte białe części pora kroimy w półplasterki, cebulę siekamy i razem dusimy na maśle , często mieszając i nie dopuszczając do zrumienienia. W połowie duszenia
dodajemy pokruszone pieczywo i przez 3 minuty zasmażamy razem , przekładamy do ciepłego rosołu i gotujemy ok. 20 minut . Następnie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku . Dodajemy śmietankę i posypujemy serem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz