Czas przygotowania: 50-60 minut
Składniki:
- 800g świeżej kapusty
- 250g wędzonego boczku
- 1 mała kiełbasa np.zwyczajna
- 1 duża cebula
- 1 opakowanie makaronu łazankowego (najlepiej Lubella)
- pieprz ziołowy, sól,pieprz czarny, szczypta kminku
- łyżka oleju do smażenia(opcjonalnie)
- natka pietruszki
Kapustę drobno pokroić, poddusić na maśle, a następnie zagotować. Gotować do miękkości (ok.30 minut). Boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i smażyć wraz z drobno pokrojoną cebulą. Do smażenia można dodać trochę oleju. Gdy boczek kiełbasa osiągną złocisty kolor, dodać do całości odciśniętą z wody kapustę, wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę(ok.5 minut). Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i ugotowany wymieszać z uduszoną kapustą, boczkiem i kiełbasą. Całość posypać natką pietruszki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz