Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 4 filety z piersi kurczaka
- 3 łyżki oleju
- 100g prażonych, grubo posiekanych orzeszków ziemnych
- 2 awokado
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki octu z wina
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki drobno posiekanych ziół (szczypiorek, koperek)
- sól i pieprz do smaku
Kurczaka opłukać, polać cytryną, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem i odstawić na 2 godziny do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki piersi obsuszyć, rozgrzać olej i smażyć filety z obu stron przez około 15 minut. Na suchą patelnię wrzucić posiekane orzeszki i prażyć przez około 8 minut. Składniki na sos wymieszać, awokado pokroić na plastry i polać je wcześniej przygotowanym sosem. Obok przygotowanego awokado położyć wysmażoną pierś z kurczaka i posypać orzeszkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz