Czas wykonania: 20 minut
Składniki:
- 3 duże kolby kukurydzy
- 2 średnie marchewki
- 1/2 pietruszki (korzeń)
- 2 średnie ziemniaki
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki masła
- 2 szklanki bulionu
- sól (do smaku)
- świeżo zmielony pieprz
- curry
- kurkuma
Nożem kuchenny ziarna kukurydzy oddzielić od kolby, marchewkę oraz pietruszkę (korzeń) obrać i pokroić w talarki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do garnka na rozgrzane masło i ok.3 minut poddusić. Następnie dolać bulion i zagotować na ok.10 minut aż warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu warzywa zmiksować blenderem, na końcu dodać pietruszkę i przyprawy.
Uwagi:
Natkę pietruszki też można zmiksować z resztą składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz