Ciasto
Zagniatamy ciasto kruche z podanych składników. Dzielimy na 4 części, każdą część ciasta dobrze wałkujemy, wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, i pieczemy na złoty
kolor przez 15 minut w 180 stopniach.
Krem
Mleko gotujemy, wsypujemy kaszę i cukier. Mieszamy, całość chwilę gotujemy, aż zgęstnieje. Ściągamy z
ognia i studzimy. Masło ucieramy (najlepiej mikserem) i łączymy z ugotowaną, przestudzoną masą , dodajemy ekstrakt waniliowy. Placki przekładamy przygotowanym kremem.
Polewa
Składniki wkładamy do jednego naczynia. Dokładnie mieszamy i całość gotujemy . Lekko przestudzoną polewą ozdabiamy ciasto . Na polewę wysypałam migdały pokrojone.
Mniam, takie ciasto jest pyszne:)
OdpowiedzUsuńA u mnie dzisiaj też ciasto z kaszką :-)
OdpowiedzUsuńPYSZNOŚCI ! ZAPRASZAM NA CIASTO Z PIERNICZKAMI;POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/09/ciasto-z-pierniczkami-wg-anastazji.html