Składniki:
4 porcje
- 100g półsłodkiej czekolady
- 1 łyżka masła
- 300ml śmietany 30%
- 250g borówek
- 1 łyżeczka żelatyny
Śmietanę ubić na gęstą masę. Czekoladę stopić, zdjąć z ognia, domieszać masło i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach gorącej wody. Wszystkie te składniki dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do miseczek i wstawić do lodówki na ok. 4 godziny (do stężenia żelatyny). Deser na końcu posypać gęsto borówkami.
Mniam pyszny deserek!! Pozdrawiamy i zapraszamy do Nas
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńFaktycznie wygląda wspaniale a największy minus to, że niestety borówki są sezonowym owocem. Dlatego jeśli nie mam pomysłu na deser to wystarczy że zajrzę do https://wkuchnizwedlem.wedel.pl i wtedy od razu pojawia się jakiś pomysł na wykorzystanie czekolady. Jakby nie było desery z jej udziałem zawsze są przepyszne.
OdpowiedzUsuńNabrałam apetytu.
OdpowiedzUsuń