wtorek, 22 lipca 2014

Łazanki z kapustą i boczkiem


Czas przygotowania: 50-60 minut

Składniki:
  • 800g świeżej kapusty
  • 250g wędzonego boczku
  • 1 mała kiełbasa np.zwyczajna
  • 1 duża cebula
  • 1 opakowanie makaronu łazankowego (najlepiej Lubella)
  • pieprz ziołowy, sól,pieprz czarny, szczypta kminku
  • łyżka oleju do smażenia(opcjonalnie)
  • natka pietruszki
Wykonanie:

      Kapustę drobno pokroić, poddusić na maśle, a następnie zagotować. Gotować do miękkości (ok.30 minut). Boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i smażyć wraz z drobno pokrojoną cebulą. Do smażenia można dodać trochę oleju. Gdy boczek kiełbasa osiągną złocisty kolor, dodać do całości odciśniętą z wody kapustę, wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę(ok.5 minut). Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i ugotowany wymieszać z uduszoną kapustą, boczkiem i kiełbasą. Całość posypać natką pietruszki.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz