sobota, 13 września 2014

Kurczak z kozim serem i bazylią


Składniki:
4 porcje

  • 4 filety z piersi kurczaka bez skóry
  • 100 g miękkiego koziego sera
  • mały pęczek świeżej bazylii
  • sól i pieprz 
  • 2 łyżki oliwy
Wykonanie:
Ostrym nożem wykonujemy jedno długie nacięcie wzdłuż każdej piersi, a następnie ostrożnie otwieramy, by zrobić małą kieszonkę. Do każdej kieszonki nakładamy porcję sera i dodajemy 3-4 listki bazylii. Zapinamy kieszonki drewnianymi szpilkami. Przyprawiamy mięso solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Układamy piersi kurczaka i smażymy 15-20 minut, kilka razy ostrożnie obracając, aż nabiorą złocistej barwy i będą miękkie. Podajemy ciepłe, przybrane listkami bazylii.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz