Bardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z ryżem i warzywami.
Składniki:
2-3 osoby
- podwójny filet z piersi kurczaka
- 1-1,5 łyżki miodu
- 1,5 łyżki musztardy
- 1,5 łyżki keczupu
- 1 duży ząbek czosku (posiekany)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- gałązka świeżego rozmarynu
- papryka w proszku
- kurkuma
- szczypta curry
Myjemy mięso, następnie oczyszczamy mięso z błonek i tłuszczu. W miseczce mieszamy miód, musztardę, keczup, czosnek, oliwę i wszystkie przyprawy. Do marynaty dajemy mięso i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na patelni grillowej z obu stron do uzyskania złotego koloru. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 10-15 minut.
PYSZNE MIĘSKO;W SAM RAZ NA NIEDZIELNY OBIADEK...ZAPRASZAM NA MOJEGO KURCZAKA W PIETRUSZCE Z CZOSNKIEM:POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/09/kurczak-z-grilla-z-pietruszka-i.html
Przepis wypróbowałam, polecam!
OdpowiedzUsuń